Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ordkonst söker nya medlemmar

Är du intresserad av litteratur? Nu söker Ordkonst nya medlemmar! Att engagera sig i Ordkonst är en unik chans att komma med idéer kring hur verksamheten ska utformas, få praktisk erfarenhet av olika typer av litterärt arbete och såklart att träffa likasinnade och skapa viktiga kontakter.

Just nu söker vi dig:

-Som vill hålla på med grafisk form. Vi letar efter dig som vill göra våra fyra nästa omslag till tidskriften. Detta är en god chans att bygga på din portfolio och att få dina alster spridda. Allra helst ser vi att du även är intresserad av att jobba med sättning och att hålla kontakten med externa illustratörer, men är bara någon av uppgifterna av intresse kan det också gå bra. Bor du i Skåne är det ett plus men ingen nödvändighet. Bifoga ett arbetsprov till din ansökan (mer information längre ner), till exempel i form av en skiss på hur du tänker dig att ett omslag skulle kunna se ut. Har du en portfolio går det också bra att länka till den.

-Som vill vara webbredaktör. Som webbredaktör är du med och leder Ordkonsts digitala nystart, vilket inkluderar hemsidan och våra sociala medier. I uppdraget ingår att ta emot, granska och lägga upp material på ordkonst.nu, liksom att sprida information om utskottets aktiviteter på Facebook, Twitter och Instagram. Tidigare erfarenhet av WordPress, Blogger eller liknande plattformar är en fördel men inget krav.

-Som vill skriva recensioner för Ordkonst. I varje nummer av vår tidskrift strävar vi efter att ha med recensioner. Nu söker vi dig som vill vara en del av vår recensentgrupp. Tanken är att du skriver minst en recension per halvår. Du får förstås boken du recenserat! Bifoga ett arbetsprov på recension till din ansökan.

-Som vill leda skrivcirkel inriktad på poesi eller prosa. Som cirkelledare håller du i träffar 1-2 gånger i månaden tillsammans med en annan ledare. Här har du stor möjlighet att planera, utforma skrivövningar och leda gruppen i den kreativa processen. Tidigare erfarenhet av litterär eller pedagogisk verksamhet är en fördel men inget krav.

-Som vill leda läsecirkel. Tycker du om att läsa och diskutera böcker tillsammans med andra? Som cirkelledare håller du i träffar en gång i månaden där du har möjlighet att föra ingående samtal om litteratur. Cirkeln strävar efter att läsa böcker i många olika genrer. Tidigare ledarerfarenhet är inget krav.

-Som vill vara aktiv i scenverksamheten. Som en del av Ordkonst litterära scenverksamhet hjälper du till att planera panelsamtal, uppläsningar, föredrag, et cetera. I detta ingår att förfoga över en budget, boka gäster samt att anordna evenemang som äger rum i Lund eller Malmö. Tidigare erfarenhet av scenverksamhet är inget krav.

-Som vill leda filmcirkel. Ordkonsts filmcirkel är inriktad på tankeväckande filmer och diskussioner om dessa. Cirkelni träffas på Hemgården och håller till i deras trevliga biograf. Träffar sker var tredje vecka. Tidigare erfarenhet av scenverksamhet är inget krav.

För att söka till någon av uppdragen, skriv ett brev på max en sida där du berättar om dig själv och vad du skulle vilja göra med Ordkonst. I brevet kan du t.ex. utgå från någon tidigare erfarenhet och reflektera över hur den kan komma till användning inom Ordkonst. Det kan röra sig om erfarenheter av eget skrivande, marknadsföring, pedagogisk eller litterär verksamhet, ideellt arbete, hur du ser på litteratur eller något annat du tycker är relevant. Oavsett vad du pluggat eller gjort tidigare är du varmt välkommen att söka in till Ordkonst.

Skicka din ansökan till hej@ordkonst.nu senast 15 augusti.

augusti 15 2017

Info

Datum 2017-08-15
Tid 13:00 - 16:00
Hemsida Hemsida

Plats

Ordkonst

Sandgatan 2
Lund, 22738 Sweden

+ Google Map

Arrangör

Ordkonst