Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En temakväll om Maken

Maken heter Gun-Britt Sundströms kultroman från 1976 som handlar om studenterna Martina och Gustav som träffas i sextiotalets Stockholm. Romanen är nu aktuell som teater – därför bjuder Stadsbiblioteket in till en temakväll om pjäsen och boken.

Agneta Svens från Riksteatern Gävleborg, Jonas Elverstig från Gävle Teaterförening och dramatikern Nina Tersman berättar om uppsättningen som ska gästspela på Gävle Teater.

Bibliotekets personal håller i en öppen bokcirkelträff där vi i mindre grupper pratar om Maken – du ska ha läst boken innan. Anmäl till claes.wallgren@gavle.se om du vill delta i temakvällen.

Måndag 9 oktober spelas Maken på Gävle teater i en uppsättning av Riksteatern. Alla som deltar i träffen på Stadsbiblioteket erhåller rabatt på teaterbiljetten.

I samarbete med Gävle teater och Riksteatern Gävleborg

Mer om Maken på Gävle Teater:
I en dramatisering av Gun-Britt Sundströms klassiska kultroman Maken träffas Martina och Gustav som nyblivna studenter vid Stockholms universitet. Mot en fond av studentdemonstrationer och intellektuella diskussioner kämpar de med att försöka hålla ihop sitt förhållande. De är bästa vänner, men hur ska de kunna få sitt förhållande att fungera när behov och ideal skiljer sig åt? Kan de leva i en öppen relation, flersamhet, eller förtär svartsjukan dem då? Ska de gifta sig, eller vara kamrater? Bara ses och ha sex? Leva ihop utan sex? Hur kommer det sig att de inte kan hitta ett sätt där båda kan vara lyckliga ihop samtidigt?! Vi följer deras förhållande genom en mängd olika turer, känslomässiga krockar, desperata gräl, uppbrott, tårar, mångordiga analyser och lustfyllda återföreningar. Boken Maken gavs ut 1976 och har sedan dess blivit något av en klassiker som lästs och citerats av många generationer. Handlingen utspelar sig under sju års tid med start 1967. Gun-Britt Sundström kallade själv boken för en förhållanderoman och den har av många beskrivits som en relationsbibel.
Gävle Teater, måndag 9 oktober kl 19.00. Medverkande: Miriam Forsberg, Isabel Reboia och Jesper Feldt. Produktion. Riksteatern. Längd: Ca 2 tim 10 min inkl paus.

september 14 2017

Info

Datum 2017-09-14
Tid 17:30 - 19:00
Hemsida Hemsida

Plats

Gävle Bibliotek

Slottstorget 1
Gävle, 802 50 Sweden

+ Google Map

Arrangör

Gävle Bibliotek